Zlo

Prekletstvo

Prekletstvo. Med drugimi destruktivnimi vplivi prekletstvo pušča za seboj zelo resne posledice in se prenaša iz roda v rod – od prekletega na njegove potomce.

Človek, ki se sooča z generacijskim prekletstvom, vedno znova postavlja vprašanje: kdo in zakaj je to storil. Razlogi so različni, zelo pogoste so situacije, ko prekletstvo postane instrument neizogibne kazni (maščevanja) za grehe prednikov. Oseba, ki je utrpela veliko škodo zaradi dejanj drugih ter ji ni uspelo doseči pravice s pravnimi sredstvi, želi povračila storilcu ali za pomoč se obrne na ljudi, ki se spoznajo na čarovništvo. Seveda govorimo o res slabih zgodbah: rop, nasilje, umor, navadni konflikti nimajo tako mračnega razvoja dogodkov.

V praksi so pogosti primeri, ko storilec še naprej uporablja podporo bližnjih, njihove veze in denar. Tako deluje naš svet. Malokdo si želi, da bi slaba dejanja enega zlobneža negativno vplivale na druge sorodnike ali postale javno znane, zato krivca ščitijo do zadnjega. Takšno pokroviteljstvo ne ostane nekaznovano. Kot odgovor za takšno dejanje prekletstvo škoduje celi družini. V nekaterih primerih vodi do iztrebljanja celotnega družinskega drevesa.

Kot oblika duhovnega dedovanja prekletstvo se lahko prenaša po ženski ali moški liniji. Ženske so po naravi bolj občutljive in čustvene, lažje se jih da prepričati, oziroma obseg vpliva nanje je širši. Moški niso nagnjeni k temu, da bi verjeli v obstoj čarovništva, niso pripravljeni priznati očitna dejstva, vztrajajo pri tem in poskušajo najti logično razlago za ponavljajoče se negativne dogodke. Prekletstva pa so resnična, obstajajo ne glede na to ali nekdo verjame vanje in niso podvržene racionalni analizi.

Značilni znaki družinskega prekletstva so:

Otroci ponavljajo žalostne scenarije iz življenja svojih staršev.

Neenotnost v družini, sovraštvo sorodnikov drug do drugega.

Neuspehi na poslovnem področju, finančne težave, dolgovi, revščina.

Nenehne neuspehi v osebnem življenju, nezmožnost vzpostavitve stabilnih odnosov, ločitve in posledično dolgotrajna osamljenost z izgubo socialnih veščin.

Težke bolezni (ki se kažejo v vsaki generaciji), prirojene/pridobljene patologije, težko ozdravljiva ginekološka obolenja.

Težave s spočetjem otrok, zunajmaternična nosečnost, mrtvorojeni otroci, neplodnost.

Zasvojenosti (alkoholizem, odvisnost od drog), duševne težave (neprištevnost), želja po samomoru.

Najbolj izstopajoč znak je prezgodnja smrt sorodnikov. Tragični primeri (nesreče) in samomori niso redki.

Poleg tega je prekletstvo naloženo na rodbino včasih ne začne delovati takoj po rojstvu naslednjega dediča, ampak po dopolnitvi določene starosti, na primer 20-30 let. Ko ljudje brez posebnih pretresov dosežejo določeno starostno mejo, nenadoma izgubijo vse, včasih pa celo življenje.

Zgornji znaki so nedvomno splošne narave, vsaka situacija je individualna, preprosto je nemogoče opisati številne vidike v okviru enega članka. Navadnemu človeku praviloma je precej težko ugotoviti prisotnost prekletstva ali ga ločiti od težkega uroka. Glavno orodje za prepoznavanje tako nevarnega vpliva je posebna ritualna diagnostika. Stoletne metode višje magije, ki so na voljo ozkemu krogu posvečencev lahko pomagajo, da se ga popolnoma znebi. Pravo odstranjevanje generacijskega prekletstva je zelo težka, dolgotrajna, a povsem izvedljiva naloga. Imate podobne težave? Pišite mi, skupaj bomo ugotovili njihov pravi izvor in se bomo spopadli s to nadlogo.