Zlo

Negativna Naravnanost

Naj začnem s svojim najljubšim citatom:

– Kje pa je čarovništvo? Tolikokrat sem se obračal na vedeževalce, vse mogoče so našli, vi pa pravite ni čarovništva, samo negativna naravnanost.

Uničujoči čarovniški vplivi obstajajo, kar je neizpodbitno dejstvo, vendar niso tako pogosti, na tem marsikdo poskuša zaslužiti. V moji praksi je to polovica vseh primerov, vse ostalo je zgrajeno na pretirani sumničavosti, ki jo podžiga ustrahovanje. Ali vedeževalci res kaj najdejo pri svojih strankah ali pa jih zavajajo? Vprašanje je retorično. Ob tem se pogosto srečujemo z laiki, ki so zaradi pomanjkanja znanja negativno naravnanost obravnavajo kot čarovništvo.

Vsi smo talci krute resničnosti. Siv vsakdanjik in rutina, zunanji pritiski, le malokdo zmore ohranjati nenehen optimizem. Ne pozabite na notranje dejavnike. Osebno stališče, prepričanja, čustva, strahovi, tesnoba, slabe izkušnje, depresivna stanja, posledice napačnih odločitev, napačnega ravnanja, prepirov, konfliktov itd. Vse to se kopiči dolga leta, privablja nove težave in zastruplja. Nezmožnost ločitve od preteklosti vodi v dejstvo, da vsak človek prevzame dodatno prtljago: nosimo breme, ki otežuje življenjsko pot. Ni vsakdo sposoben prepoznati in ločiti negativno naravnanost od posledic čarovništva. Tisti, ki imajo takšne veščine pogosto za tovrstne težave največkrat krivijo zunanje vplive. Takšna razlaga je bolj razumljiva.

Vendar v negativni naravnanosti ni nič prijetnega. Negativna naravnanost ovije v črno tančico, se razširi kot tumor, zlije se s človekom, zmanjša bistrino uma, vpliva na odločanje, vedenje in telesno stanje. Znebiti se tega je naporen proces, ki zahteva določeno znanje, ljudje pa se navadijo živeti v močvirju. Pomoč usposobljenih psihologov je v takih primerih drugotnega pomena, kar opažamo pri strankah, ki jih nenehno obiskujejo. Glavno orodje v učinkovitem boju proti negativni naravnanosti je poseben kompleks očiščevalnih magičnih praks in človekova resnična želja po spremembah.