Magija

Karmični Odnosi

Toksično razmerje je dandanes trendovski koncept. To je ljubezenski odnos prepojen z negativnostjo, visokimi zahtevami, manipulacijami, lažmi, ljubosumjem, prepiri, grožnjami, razhodi in spravami, čustveno izčrpanostjo, obupom. Mnogi ljudje uničujočo željo drug po drugem zamenjujejo s pravo pesniško ljubeznijo, medtem ko je narava njihovih čustev povsem drugega izvora.

Z vidika magije vsak človek pride na ta svet z nekaj kovčki prtljage: zapuščino preteklega življenja in svoje rodbine. Resnost grehov posameznika določa obseg prihajajočega dela na napakah, kar povzroči zaporedje ponavljajočih se dogodkov. Ne govorijo zaman, da najbolje se je učiti na napakah drugih. Kar si nekoč naredil sam, boš prejel kot povračilo. Uničevalci družin ne bodo mogli rešiti svoje, prevaranti se bodo soočili z prevaro, izdajalci pa z izdajo itd. To se bo ponavljalo, nemogoče se je izogniti pravičnemu povračilu, vprašanje je koliko časa mora človek delati na napakah. Brez jasnega razumevanja razlogov zakaj se to dogaja, ta proces se lahko podaljša za nedoločen čas. V takšnih primerih na cestah usode srečamo tiste, ki nam lahko pomagajo pri razumevanju in učenju pomembnih stvari.

Karmično razmerje je ljubezensko razmerje, skozi katerega vsak od partnerjev dobi priložnost, da se odkupi za svoje grehe. Nič dobrega v takih zvezah praviloma ni. Naj povem primer iz prakse. Dekle se je obrnilo name s pritožbo o nenehnih težavah z moškimi in še posebej z zadnjim partnerjem. Ritualna diagnostika je razkrila prisotnost takšne odvisnosti. Kot se je izkazalo, v pretekli inkarnaciji je bila podla oseba, katere dejanja so prispevala k katastrofalnemu propadu celotne družine. Njen moški je bil šibak, slabovoljen, infantilen, ni znal ščititi svojih prepričanj. Posledično sta prišla v to življenje z nasprotnimi vlogami: za odrešitev je morala ženska postati mehka, ženstvena, sposobna razumeti, podpreti in odpustiti, ohranjati družinsko ognjišče, njen partner pa bi moral pogosteje pokazati moškost in odločnost. Ko sta se srečala v skupni družbi, sta takoj začutila nerazložljivo privlačnost drug do drugega. Po kratkem romantičnem prologu je njuna romanca začela vreti. V obnašanju fanta je bil agresivno prevladujoč vektor, a dekletu se ni mudilo pokazati razumevanje in strpnost. Protislovja med mladimi so dosegla kritično raven, nato je prišlo do ločitve, ki ji je sledila sprava, nato pa še en premor in ponovno srečanje. Ta scenarij se je ponovil še nekajkrat in obema prinesel veliko neprijetnih trenutkov, dokler dekle ni začelo iskati odgovor na vprašanje: kaj se dogaja?

Kot drugi, ki so se ujeli v podobno zanko, je tudi dekle nevede napačno ocenilo bistvo dogodkov. Ponavljam, med ljudmi, ki morajo popraviti pretekle napake, se ustvari močno hrepenenje, karmične odnose zamenjajo za veliko ljubezen, kar pa je napaka. Pravzaprav takšno razmerje bolj spominja na privlačne in odbojne elektrostatske sile. To traja, dokler se težave ne rešijo. Včasih takšno zvezo naredi usoda, pogosteje pa se to zgodi brez kakršne koli predestinacije od zgoraj. Karmična razmerja lahko trajajo leta in celo desetletja, pri tem se ohranja iluzija razburljivih občutkov. To se preneha takrat, ko se nekdo končno odkupi za svoja dejanja. Ko se človek znebi bremena, takrat izgubi zanimanje za ljubezensko razmerje, ki mu je postalo nepotrebno, se ga odločno reši in s tem pahne partnerja, ki še naprej dela na sebi, v pravo nočno moro. Solze, pregovarjanje, poniževanje, poskusi vplivanja z čarovništvom in druge metode so neučinkovite. Skoraj nemogoče je vrniti tiste, ki so odslužili svojo karmo. Nič dobrega, če se v takšnih zvezah rodijo otroci. Poleg posledic za psiho, ki jih prinese slaba komunikacija staršev, lahko otrok podeduje različne težave, tudi zdravstvene.

Karmični odnosi so dokaj pogost pojav. Ob vsem bogastvu scenarijev se v njih pogosto pojavljajo tri konstante: močna magnetna privlačnost drug do drugega, povečana toksičnost in občutek hoje v krogu. V višji magiji obstajajo načini za prekinitev karmičnih vezi, vendar je to zelo težka naloga, ki zahteva resnično spretnost. Nesposobno, slabo premišljeno, nestrokovno posredovanje vodi do negativnih posledic vključno s pojavom še bolj problematičnih partnerjev in s tem do ponovne potopitve v globino vsakdanjega pekla. Alternativa prisilni prekinitvi karmičnih odnosov je natančna diagnostika vzrokov, ki ji sledi kompleksna transformacija človekove zavesti in vedenja v skladu s prejetimi informacijami. Da, težko je razumeti sebe. Preložiti odgovornost na zunanje dejavnike je veliko lažje, vendar ta pristop le redko prinese dobre rezultate.