Zlo

Eksorcizem

Vade Retro Satana.

Eksorcizem. Starodavna praksa izganjanja zlih duhov, demonov ali drugih sovražnih entitet, ki obsedejo človeka.

Sodobni trend. Hollywoodska filmska industrija skupaj z literarnimi deli dvomljive vrednosti, vznemirja človekovo domišljijo in um. Enkrat na par mesecev prejmem zahtevo za izvedbo tega postopka. Kaj storiti? Razmere v svetu so napete, tudi peklensko zlo razočarano nad dogajanjem se skuša zateči v telesa smrtnikov.

Moje osebno mnenje glede tega sovpada z uradnim stališčem katoliške Cerkve. To se dobro odraža v besedah ​​duhovnika Gabriela Amortha, znanega eksorcista v rimski škofiji. Človek, ki je izvedel veliko eksorcizmov je dejal, da je število potrjenih primerov hudičeve prisotnosti (pristna obsedenost) relativno majhno. Večina njegovih pacientov je bila duševno bolnih ljudi, ki so očitno potrebovali strokovno zdravniško pomoč. Izganjalec hudiča jim je nudil podporo, v ta namen se je posvetoval s specialisti s področja psihiatrije. Njegovo delo je bilo predvsem pomirjanje strahov žrtev domnevne obsedenosti, je predlagal naj sledijo poti vere in molitve.

Kar se tiče teme prisotnosti (naselitve) duhov, entitet. Ja, to se dogaja, ampak zelo daleč od tega o čem se razpravlja na internetnih forumih in družbenih omrežjih. Običajno se za tem skrivajo težave z zavestjo, psiho, pogosto je prisotna shizofrenija. Prisotnost entitet, ki se hranijo s strahom človeka v resnici veliko pogostejši pojav kot nekaj nadnaravnega, ki neumorno brska v iskanju novih žrtev. Običajno nasprotno trdijo tisti, ki želijo zaslužiti na nezdravih iluzijah ljudi.

Klasični znaki obsedenosti so naslednji:

Ostra sprememba vedenja, noro obnašanje, nerazumljiva jeza, nenadzorovani napadi agresije, povečanje telesne moči.

Sprememba videza, glasu, znanje jezikov, ki jih človek prej ni poznal.

Poznavanje skritih dejstev o drugih, njihovih najglobljih skrivnosti, prikaz prej odsotnega znanja o okultnem.

Goreča nestrpnost do vsega, kar je povezano z vero, bogokletje, neustrezna reakcija na nabožni predmeti za bogoslužje.

Paranormalni pojavi v hiši/sobi, kjer se nahaja obseden človek.

To so le glavni znaki, ki kažejo na obsedenost. Obstajajo tudi drugi, nedvomno se zanašati samo na njih ni treba, to niso trdni dokazi. Ritualne metode odkrivanja so najbolj natančni, vendar iz očitnih razlogov niso razkrite meščanom.

Na koga se obrniti, da bi izgnali zlih duhov/demonov – na cerkev ali tiste, ki so seznanjeni z magijo? Glede na visoko zahtevnost resničnih primerov obsedenosti in ritualov eksorcizma je treba razumeti, da nihče ne bo pomagal brezplačno. Če sumite kaj takega treba najprej iti v cerkev in se pogovoriti z duhovnikom, nato pa upoštevati njegova navodila. Včasih cerkev ne more pomagati, nekateri predstavniki drugega sveta se ne predajo nenehnemu branju molitev in škropljenju s sveto vodo, v takšnih situacijah je treba poiskati pravega maga. Amaterji zagotovo ne bodo pomagali.