Zlo

Degradacija

– Ni bil takšen. Bila sva skupaj, vse je bilo v redu, potem kot bi ga zamenjali s kom drugim. Kaj se je zgodilo? To je zaradi čarovništva, kajne?

Povsem običajna zgodba. Moški, ženske, spol v tem primeru ni pomemben, to se lahko zgodi vsakomur. Zgolj kot zanimivost: dandanes se razsvetljeni uporabniki interneta rade volje bahajo s svojim globokim znanjem na področju magije, a so zmedeni, ko se soočijo s povsem preprostim pojavom.

Vsi vemo, v kakšnem svetu živimo. Vsi vidimo ljudi okoli sebe. Tu zagotovo ni svetnikov. Tudi povsem normalni, ugleden človek ima lahko zelo slabe misli. Vsakdo se bori s svojimi notranjimi demoni, strahovi, skrivnimi željami, razvadami. Meščani jih praviloma zatrejo, vendar jih ne premagajo. Včasih le te se okrepijo in prebijejo obrambo. Čarovniški vplivi bistveno pospešijo ta proces.

Zlo privlači zlo. Splošna resnica natančno pove, kaj se dogaja z oškodovanim od čarovništva. Ko negativni vpliv premaga človekovo zaščito, se ukorenini v notranjost, prizadene telo in razum posameznika, se razraste kot črna plesen. Takrat, ko je slaba naloga uresničena na dan prihajajo najtemnejše, najbolj grde in gnusne stvari, vse tisto, kar se skriva za masko. Ko opazujete drastične spremembe pri ljubljenih, ne pozabite: njihovih besed / dejanj ne smete pripisati samo čarovništvu, to nedvomno vpliva na psiho, vedenje, vendar semena zla vzklijejo le v rodovitni zemlji. Tako je bilo, je in bo. Vpliv čarovništva ni dovolj, da dobrega človeka hitro pripelješ do moralne degradacije.