Zlo

Črna Magija

Moje delo je namenjeno v dobrobit ljudi. Nekateri obiskovalci spletnega mesta se ne trudijo seznaniti z informacijami o meni, ampak takoj pokažejo zanimanje za čarovništvo – uroke ali prekletstva. To počnejo izvajalci črne magije, ne jaz. Če se obrnete na njih, ne pozabite: povračilo za storjeno škodo drugemu je včasih previsoko. Ne gre samo za denar. Pustimo argumente o dobrem in zlu, pogovarjajmo se o praktični plati.

Obstaja velika nevarnost, da postanete žrtev prevare. Pravega mojstra črne magije je zelo težko najti, večja je verjetnost, da naletite na amaterje. Seveda slednji obljubljajo, da bodo hitro izpolnili vse zahteve, v resnici pa njihovo delo cilja le na plačilo brez rezultata. In to še ni vse. Zaradi specifičnosti dela s črno magijo nepridipravi včasih poskušajo na tem zaslužiti. Posredovanje osebnih podatkov lahko povzroči izsiljevanje. Sklicevanje na spodobnost, vest ali moralo je neučinkovito. Posameznik, ki je s čarovništvom poskušal škodovati sovražniku, verjetno se ne bo pritožil zaradi prevare policiji, in če že, so možnosti, da bi nekaj dosegli zelo majhne.

Črna magija je učinkovito, a zelo nevarno orodje. Ste zaradi dejanj nekoga utrpeli resno škodo? Željo po ostrem, brezkompromisnem kaznovanju sovražnikov je lahko razumeti. Želja po maščevanju z uporabo črne magije brez dobrih razlogov (prizadeti ego, maščevanje izdajalcu, škodovanje nedolžni osebi) bo neizogibno privedla do tega, da boste sami trpeli. Vsako dejanje v magiji ima posledice. Prav vsako. Da, vam bodo zagotavljali nasprotno, se hvalili z znanjem, govorili, da je to popolnoma varno itd. Tudi izkušeni praktiki včasih naredijo napake. Ali zlahka verjamete obljubam nepoznanih ljudi? Spanje razuma skupaj s slepo lahkovernostjo ustvarja veliko težav.

Kot primer zgoraj navedenega vzamemo ljubezenski urok, ki je vedno v povpraševanju med ženskim občinstvom. V primeru uspešne izvedbe le tega, oseba, ki ji namenjen ljubezenski urok močno hrepeni po tistemu, kdor je to naredil (naročil). Pogosto zaradi napačne predstave o črni magiji, ljubezenski urok ne povzroči ljubezni. Končni cilj uroka je prisila, zatiranje svobode človekove volje, pravzaprav nasilje nad umom, ki dolgoročno ne prenese nič dobrega za moškega ali za damo, ki hrepeni po ljubezni.

In povrh vsega neustrezno izvedeni ljubezenski urok se pogosto spremeni v pravi urok, ki povzroči veliko škode. Nenadna sprememba vedenja, agresivnost, izguba racionalnega razmišljanja, alkoholizem, slabo zdravje, karierne težave in druge neprijetne posledice čakajo tistega, komu je ljubezenski urok namenjen. Tudi naročnice naj se ne sprostijo: kljub zagotovilom o neškodljivosti ljubezenskih urokov bodo dame morale izkusiti vse, kar prinaša razmerje z začaranim moškim in na koncu odpreti darila, ki so bila odložena za pozneje. Duševne motnje, ženske bolezni, nezmožnost zanositve, slaba zapuščina za potomce. Ne, to ni ustrahovanje, to je žalostna resničnost. Nikoli ne boste dosegli iskrenih medsebojnih čustev, črna magija ne dela dobrote, ne vname prave ljubezni. Če nesramno posegaš v tujo usodo, lomiš ljudi, spreminjaš dogodke sebi v prid, vse to na koncu prinese samo težave. Ali je igra vredna sveče?

Najti mojstra in dobiti vse, kar si želiš ni enostavno. Poleg tega rezultati številnih čarovniških vplivov po navadi oslabijo. Za ohranitev želenega učinka tovrstno delo je treba pravočasno posodobiti, tako nastanejo le dodatni stroški in nove destruktivne cikle. Kako dolgo bo žrtev mogoče obdržati na ljubezenskih urokih? Ne pozabite na verjetnost, da moški ali njegovi sorodniki prej ali slej spoznajo bistvo dogajanja, nato poiščejo tistega, ki bo odstrani čarovništvo. Kar je človek ustvaril, bo tudi odstranil. Verjemite, lahko se najde tisti, ki bo vse odstranil. Večja škoda – močnejše povračilo. Izurjeni črni mag se bo poskušal temu izogniti, zavarovati stranko, amaterji pa tega ne zmorejo. Zaščita, ki jo naredijo po navadi ne pomaga. Pookus je običajno zelo grenak.

Včasih se vrnejo; Sometimes They Come Back, Steven King. Ime znanega literarnega dela dobro odraža skriti mehanizem plačila v črni magiji. Meščani verjamejo, da plačilo izvajalcu zapre vsa vprašanja. Še ena napačna predstava. Lahko minejo meseci, leta, a tisti, ki so vzklili zlo prej ali slej bodo dobili povračilo. Lahko pozabite na naravo višje sile, menite, da ste se oddolžili z daritvijo, ampak temu ni tako. Višja sila bo ob pravem trenutku vzela nekaj po svoji presoji. Po vsej verjetnosti ne bodo vzeli v denarju, čeprav so verjetne tudi finančne izgube. Sreča, ljubezen, uspeh, zdravje človeka in njegovih bližnjih – to je tisto plačilo nevidnega dolga, kar vzame črna magija. Zgodbe mojih strank, tistih, ki so se obrnili k črni magiji, so pravi dokaz za to. Ko enkrat spustiš zlo v svoje življenje se ga težko znebiti. Seveda malo ljudi govori o strašljivi resnici. Kot pravijo, izdelek potrebuje prodajo.

Zgoraj smo obravnavali le nekatere neprijetne posledice črne magije. Poudarjam, prave črne magije. Z objavo tega gradiva nimam cilja nikogar podcenjevati, obrekovati ali odvrniti od uporabe čarovništva, le opozarjam na obstoječa tveganja. Vsak izmed nas se sam odloči. Ne pozabite: zavist, sovraštvo, ponos, jeza, ljubosumje, poželenje, želja po maščevanju so slabi zavezniki pri pomembnih odločitvah. Čustva minejo, žalitve se postopoma pozabijo, a škodo, ki jo povzroči čarovništvo ni tako enostavno popraviti. Bodite previdni.